Maso na medu

Ingredience:

3 kuřecí řízky (kotlety nebo jiný vhodný plátek masa),půl hrnečku medu,čtvr hrnečku sojové omáčky (lepší než nějaká kvalitní je obyčejná od Vitany, protože med s ní trochu ztekutí)mletý zázvorčesnek (množství podle toho, jak ho kdo rád a podle toho, jak je aromatický, já dávám tak 4 – 6 stroužků)

Postup:

Maso naklepat rukou, aby nebylo moc tenké, nebo naopak naklepat na tenko, kdo to tak radši (jako já), posypat mletým zázvorem – zázvoru poměrně dost, ale pozor, ať není příliš ostrý a ve vyšším a menším pekáčku zalít směsí z medu, sojové omáčky a prolisovaného česneku tak, aby bylo maso pokud možno ponořeno a aby omáčka byla i pod ním. Rozhodně nesolit! (Sojovka je slaná dost).
Dát do horké trouby a upéct (asi po 15 – 20 minutách maso otočit). Doba pečení závisí na tom, jak tence je maso naklepáno, takže lze obracet třeba už po deseti minutách. Med se hodně rozpálí a trochu zkaramelizuje, takže se peče poměrně rychle, ale směs zmenší svůj objem. Že je hotovo se pozná podle toho, že maso zkřehne a získá krásnou barvu.